Zomrieť znova : 11. - Gerritsenová, Tess americká autorka 12. júna 1953 (Ikar, 2015)
Keď Jane a Mauru privolajú na miesto činu, čaká ich výjav predstihujúci všetku fantáziu. V dome miestneho preparátora nájdu telo samotného majiteľa. Po tele má zárezy od mačkovitej šelmy, no musel to byť človek, kto ho vystavil medzi ostatné vypchaté šelmy ako trofej. Zobudil vari Leon Gott oveľa nebezpečnejšie zviera ako tie, ktoré skolil v divočine? Maura sa obáva, že nejde o vrahovu prvú ani poslednú obeť. Fakty smerujú k sérii nevyriešených prípadov viacnásobných vrážd v horách Nevady a Montany a k domnienke, že odpoveď sa ukrýva v minulosti, v odľahlom panenskom kúte afrického kontinentu. Práve tam sa pred šiestimi rokmi vybrala skupina turistov s dvoma sprievodcami. Netušili, že zakrátko uviaznu v botswanskom buši bez akéhokoľvek spojenia so svetom, vydaní napospas divej zveri striehnucej všade naokolo, ani to, že najneľútostnejší predátor sa skrýva medzi nimi. Tentoraz si zabijak vybral nový revír – Boston – a Rizzoliová s Islesovou musia nájsť spôsob, ako ho vylákať zo skrýše a nastražiť mu pascu. Aj keď musia použiť ten najdrastickejší prostriedok – živú návnadu.