Ukrytá. 10. - Castová, Phyllis Christine americká autorka 30. apríla 1960; Castová, Kristin F. (IKAR, a. s., 2013)
Ukrytá je desiatym pokračovaním série Škola noci. Zoey konečne dosiahla, čo chcela: Neferetina pravá tvár je odhalená a Najvyššia rada už nie je na jej strane. Lenže zradná veľkňažka sa nevzdáva, stále robí všetko možné aj nemožné, aby v upírskom svete vyvolala chaos. Najprv stajne Školy noci spustoší záhadný požiar a vzápätí sa Neferet usiluje prehĺbiť nedôveru ľudí voči upírom. Školu noci ohrozuje aj vnútorný chaos a nedôvera, preto sa Zoeina skupinka musí ešte väčšmi zomknúť. Ukáže sa však, že to nie je také jednoduché. Dvojčatá sa už skoro ani nerozprávajú a bývalý nepriateľ Kalona sa stal bojovníkom Školy noci. Možno mu veriť? Komu vlastne možno veriť? Zoey má pocit, že ju opúšťa zdravý rozum. Naozaj sa stane to, čo videla cez jasnovidecký kameň? Je možné, aby sa jej Heath vrátil v inej podobe? Preto ju Aurox tak priťahuje, hoci vie, aký je nebezpečný? Má počúvnuť svoje inštinkty, alebo tým všetkých ohrozí? Môže vôbec jej prihoretý kŕdeľ zastaviť šírenie zla?