Prebudená. 8. - Castová, Phyllis Christine americká autorka 30. apríla 1960; Castová, Kristin F. (Ikar, a.s, 2011)
Prebudená je ôsmym pokračovaním série Škola noci. Upírska Najvyššia rada zbaví Neferet viny a znovu ju ustanoví za veľkňažku v tulskej Škole noci. Neferet prisahá pomstu Zoey. Ovládnutie Kalonu je iba jednou zo zbraní, ktoré chce proti nej použiť. Lenže Zoey nájde útočisko na ostrove Skye a kráľovná ju pripravuje ako svoju nástupkyňu. Byť kráľovnou by predsa bolo skvelé, či nie? Prečo by sa mala vracať do Tulsy? Keď stratila svojho ľudského manžela Heatha, už nebude, aká bývala, a možno ani jej vzťah k oddanému bojovníkovi Starkovi už nebude ako kedysi...