Prenasledovaná : 5. - Castová, Phyllis Christine americká autorka 30. apríla 1960; Castová, Kristin F (Ikar, a.s, 2010)
Zoey a jej priatelia sú na úteku - skrývajú sa v starých tuneloch bývalého železničného depa, ktoré už nevyzerajú tak strašidelne, lebo ich postupne zveľaďujú červené mláďatá s výdatnou podporou prvej červenej upírky Stevie Rae. Lenže možno červeným mláďatám bezvýhradne dôverovať? Napriek všetkému sú teraz tunely najbezpečnejším miestom, lebo Školu noci ovládol "čierny anjel" Kalona. Neferet sa vyhlásila za stelesnenie Nyx na zemi a okrídleného démona označila za svojho manžela. Zdá sa, že všetci podľahli Kalonovmu čaru a nikto si neuvedomuje hrozbu, ktorú spolu s Neferet predstavujú. Zoeine tradičné problémy s chlapcami musia ísť bokom, aj keď sa čoraz väčšmi komplikujú. Treba sa zbaviť Kalonu. Ale ako?