V2 - Harris, Robert anglický autor 7. marca 1957; Roľko, Partik (Bratislava SLOVART, spol. s r. o., 2021)
November 1944. Hitler vkladá všetku nádej aj finančné prostriedky Tretej ríše do zbrane, ktorá má zmeniť neúspešný priebeh vojny a poraziť Veľkú Britániu. V tajnej podzemnej továrni väzni vyrábajú súčiastky rakety V2, ktorú vyvinuli vedci vo vojenskom výskumnom stredisku v Peenemünde. Na základni v lesoch, mimo dostrelu spojeneckých lietadiel, pripravuje raketový inžinier Rudi Graf pod prísnym dohľadom SS ničivú strelu na odpálenie. Na druhom brehu Severného mora sa mladá Angličanka Kay Caton-Walshová pripojí k zvláštnemu oddielu britskej rozviedky. Boj s neviditeľným nepriateľom sa začína.
Keywords: anglická literatúra; vojnové romány; 2. svetová vojna; triler