Posledný priateľ 1/2 - Robertsová, Nora americká autorka 10. októbra 1950; Perecár, Marcel (Serbia Liber Novus d.o.o., 2016)
Owen je hlavou klanu Montgomeryovcov, ktorý železnou rukou a nevhodným rozpisom pracovných zmien vedie rodinný stavebný podnik. Hoci sa jeho bratia idú pretrhnúť od strhujúceho harmonogramu, hostinec Inn BoonsBoro sa chystá otvoriť presne podľa plánu. Jediné, čo Owen neplánoval bola Avery McTavishová...
Averina pizzeria je priamo oproti hostincu, čo jej umožňuje výhľad na jeho úžasnú opravu a prináša pre Owena nové uznanie. Keďže Owen bol v detstve jej prvou láskou, nikdy sa príliš nevytratil z jej myšlienok. Avšak náklonnosť k nemu už ani zďaleka nie je nevinná. Keď sa vzťah Avery a Owena opatrne dostane na inú úroveň, otvorením hostinca má celé mesto Boonsboro dôvod na oslavu. Ale náročná práca Owena ešte len čaká. Prinútiť Avery, aby sa vzdala svojho dozoru nad stavbou, bude trvať dlhšie, ako očakával - a rovnako ju prinútiť, aby si uvedomila, že jej prvý priateľ bude zároveň aj posledným...
Keywords: Ďalšia šanca; americká literatúra; romance