Materská - Fulmeková, Denisa slovenská autorka 11. mája 1967 (Ikar, a.s, 2012)
Eva odchádza do pôrodnice, aby priviedla na svet dlho očakávané dieťa. Na jeho príchod sa starostlivo pripravila a spolu s ňou sa na bábätko teší manžel aj ich prvorodená šestnásťročná dcéra. Konečne má teda nadísť vytúžený okamih a naplnenie najkrajšieho sna. Evu však krátko po príchode do pôrodnice zaskočí strach. Odrazu sa zľakne, že novú situáciu nezvládne. Stane sa matkou, lenže namiesto šťastia ju premôžu smútok a tieseň. V náručí drží malú dcérku, no napriek tomu sa nevie tešiť a prežívať radosť, na ktorú si robila nárok.