Stopárov sprievodca galaxiou - Adams, Douglas anglický autor 11. marca 1952 - 11. mája 2001; Frank, Patrick (Bratislava SLOVART, 2016)
Dnes už vieme, že Stopárov sprievodca galaxiou je najvtipnejšia sci-fi séria na svete. Toto vydanie obsahuje všetkých päť dielov a začína sa knihou Stopárov sprievodca galaxiou, v ktorej chvíľu pred zničením Zeme Arthura Denta zachráni jeho priateľ Ford Perfect a odvezie ho do hlbín vesmíru; v časti Reštaurácia na konci sveta sa obaja hrdinovia chtiac-nechtiac pustia do hľadania pána sveta; v diele Život, vesmír a všetko sa pokúsia zachrániť vesmír; v Zbohom a ďakujeme za ryby sa Arthur Dent stretáva s dievčinou svojich snov a v záverečnej časti Zväčša neškodná si Arthur hľadá nový domov, stretáva sa s pubertálnou dcérou a túži svoju genialitu uplatniť pri výrobe sendvičov. Z tichého života ho vytrhne, ako zvyčajne, Ford.
Keywords: Reštaurácia na konci sveta; Život, vesmír a všetko; Zbohom a ďakujem za ryby; Zväčša neškodná; americká literatúra; sci - fi; humorné príbehy