Južná pošta . Pomocník - Ballek, Ladislav slovenský autor 2. apríla 1941 - 15. apríla 2014 (Knižnica slovenskej literatúry, 2007)
Výber z diela Ladislava Balleka prináša zbierku noviel Južná pošta a román Pomocník. Prózy dopĺňajú ukážky z autorovej esejistickej tvorby a časti z rozhovorov. Samostatný oddiel knihy tvoria kritické ohlasy na Ballekove prózy a úryvky z literárnovedných analýz a interpretácií jeho textov. V tomto súhrne – spolu s vysvetlivkami k novelám a k románu, s kalendáriom života a diela a s doslovom editorky – sa predstavuje autorský portrét spisovateľa, ktorý významne formoval podoby modernej slovenskej prózy najmä sedemdesiatych a osemdesiatych rokov 20. storočia a od deväťdesiatych rokov 20. storočia aj charakter a tvar literárneho žánru eseje a publicistickej úvahy.