Najtemnejší mesiac. 1/2 - Toddová, Anna americká autorka a scenáristka 20. marca 1989 (YOLI, 2021)
Čo robiť, keď sa do cesty k šťastiu postaví strach? Karine chýba Kael viac, ako si pripúšťa. Mladý vojak ešte nedávno spal v jej posteli a zrazu je preč. Nevie mu však odpustiť, že pomohol jej jedinému bratovi vstúpiť do armády. Napokon, v detstve si s Austinom sľúbili, že sa vyvarujú rovnakej chyby, akej sa dopustil ich otec. Zdá sa však, že jej vzťah s Kaelom má v rukách záhadná moc. V kuse na seba narážajú. Kael sa zakaždým nečakane objaví na rovnakom mieste ako ona, ochotný každému pomôcť. Keď jej hrozí pád, zachytí ju. Vždy je jej nablízku. Keďže sa mu nedá vyhnúť, Karina sa postaví situácii čelom a rozhodne sa pre logické riešenie? spriateliť sa. Tentoraz si stanoví pravidlá, aby si udržala odstup. Nedovolí, aby jej Kael znova ublížil. Román Najtemnejší mesiac je pokračovaním knihy Najjasnejšie hviezdy.