Najjasnejšie hviezdy 1/1 - Toddová, Anna americká autorka a scenáristka 20. marca 1989; Kolčiterová, Anna (Bratislava IKAR a.s., 2021)
Strhujúci príbeh o láske a klamstvách. Karina pozná tvrdú realitu armádneho života. A ako každý, kto vyrástol v blízkosti vojenskej základne, vie, čo nasleduje po návrate vojaka z misie. Preto sa snaží budovať si pokojný život vo vlastnom dome. K rodine sa však neotáča chrbtom. Drží ju pokope. Aj keď je otec na misii, aj keď má brat Austin opletačky so zákonom. Austin robí jednu hlúposť za druhou a otec to už nezvláda. Karina potom všetko napráva, no aj ona postupne stráca pevnú pôdu pod nohami. A vtedy ho stretne - zatvorenú knihu, do ktorej veľmi túži nahliadnuť. Ako masérka spoznala mnoho vojakov, no tento je iný. Dvadsaťročný Kael má za sebou dve ťažké misie v Afganistane. Je uzavretý a neobvykle tichý. Nechce, aby sa Karina čo i len dotkla jeho pravej nohy. Karina si na jeho spoločnosť časom zvykne a prestane zastierať svoje city. Zdá sa, že konečne našla dlho hľadaný pokoj. Ilúzia však rýchlo vyprchá. Zrazu musí nájsť silu oddeliť pravdu od klamstiev a rozhodnúť sa, ako s ňou naloží.
Keywords: Hviezdy; americká literatúra; spoločenské romány; príbehy o láske; príbehy zo života; pre mládež