Pod austrálskym slnkom - Proctorová, Candice americká autorka 29. septembra 1954 (Slovenský spisovateľ, 2008)
Píše sa rok 1864 a mladá Angličanka Amanda Davenportová sa náhle ocitá sama v austrálskom meste Port Adelaide. Ak chce získať prostriedky na návrat do milovaného rodného Anglicka, neostáva jej nič iné ako prijať miesto guvernantky na dobytčej farme uprostred divočiny, ktorú z duše nenávidí. Tri nezbedné deti majiteľa farmy robia všetko možné, aby ju odtiaľ vyštvali, podobne ako všetky jej predchodkyne, no Amanda je odhodlaná vydržať za každú cenu. Ani otec podareného trojlístka, Patrick O Reilly, nie je nijaký džentlmen, a navyše neznáša Angličanky s fajnovými spôsobmi, lebo práve jedna z nich ho pred časom opustila. Prirodzene, vzťah týchto dvoch úplne odlišných ľudí od začiatku sprevádza množstvo konfliktov a nedorozumení, a najmä Amanda sa musí zbaviť predsudkov a zábran, ak si chce k Patrickovi, ktorý ju čoraz väčšmi priťahuje, nájsť cestu.