Spev mušlí 3. - Larková, Sarah pseudonym nemeckej autorky 1958 Christiane Gohl; Petrigáčová, Dana (Bratislava Ikar,a.s., 2018)
Nový Zéland, Canterburské planiny, 1853. Na Rata Station vyrástla nová generácia a Cat s Idou sú hrdé na svoje dospelé dcéry Carol a Lindu. Rodina vlastní úspešnú farmu, pasuje sa však so závisťou susedov. Po strašnom údere osudu sa Rata Station ocitne v ohrození. Carol a Linda prídu o farmu, a tým aj o domov a blahobyt. Linda a jej budúci manžel vidia nádej v zlatonosných poliach. Vidina bohatstva prilákala na západ stovky zlatokopov, ale skutočne zbohatnúť sa pošťastilo len málokomu. Ostatní húfne pustošia krajinu, len aby natrafili na drahocennú rudu, a topia sa v biede. Carol sa zas vydáva na Severný ostrov, kde zúri vojna. Obe sú však odhodlané o svoje šťastie bojovať. Spev mušlí: Stratené šťastie je voľným pokračovaním bestsellerovej ságy Vysnívaná krajina od uznávanej autorky Sarah Larkovej.
Keywords: Vysnívaná krajina; nemecká literatúra; historické romány; z austrálskeho prostredia