Hačava - Piško, Rasťo slovenský autor, humorista, satirik, herec, moderátor a imitátor 7. apríla 1962 (Ikar, 2010)
Príbeh sa odohráva v období "začiatku konca" totalitných režimov vo východnej Európe. Sledujeme v ňom osudy skupiny vojakov, ktorí dva roky strážili tzv. Železnú oponu. Príbeh je pretkávaný drsným vojenským humorom, ale aj veľkými ľudskými citmi a túžbami, ako aj nezmyselným fanatizmom, zradou a podlosťou.