Jediná nádej - Bickmorová, Barbara americká autorka 10. júna 1927 - 23. februára 2015; Bartlesonová, Diane (Slovenský spisovateľ, a.s, 2013)
Jediná nádej je prvý román obľúbenej autorky Barbary Bickmorovej, ktorý napísala spolu so svojou dlhoročnou priateľkou Diane Bartlesonovou. Jeho hlavná hrdinka Ariel Hunterová prežíva krízu: cíti, že prácu, ktorá ju doteraz napĺňala, už nedokáže ďalej vykonávať. Našťastie nájde pochopenie u svojho nadriadeného Matta Morrisona, ktorý ju poverí celkom novými úlohami na opačnom konci sveta. Pracovná cesta spočiatku vyzerá ako exotický výlet a Ariel sa teší, že sa počas nej dá fyzicky aj psychicky do poriadku. Všetko sa však v okamihu zmení na desivú nočnú moru. Pre ľudí, s ktorými sa má Ariel stretnúť, sa stáva jedinou nádejou...