Zlatíčko - Benková, Jana slovenská autorka 1970 (Motýľ, 2013)
Príbeh Júlie, ktorá príde z malej dedinky do veľkomesta. Zisťuje, že sa pohybuje v prostredí, kde úsmev nemusí vždy znamenať radosť, ani láska skutočnú lásku, ale ak chce prežiť, prispôsobí sa a rýchlo sa stáva typickou mestskou slečinkou so vždy dokonalým účesom a manikúrou. Keď stretne Tomáša, je presvedčená, že má vedľa seba muža svojho života. Je krásny, inteligentný, úspešný a galantný, priam dokonalý. Každá z nás by asi spozornela, no Júliu unáša láska v ružových oblakoch, kým nezistí, že jej Tomáš nehovorí celú pravdu. Vlastne, klame ju každým slovom... Lenže to, čo napokon o ňom zistí, je šokujúce...