Draculov hosť a iné príbehy - Stoker, Bram írsky autor 8. novembra 1847 - 20. apríla 1912; Ostrihoňová, Anna; Plch, Martin; Uličný, Peter (Bratislava Európa, 2009)
Obsiahla zbierka trinástich strašidelných poviedok slávneho írskeho spisovateľa Brama Stokera. Literárny otec vládcu temnôt a kráľa upírov grófa Draculu sa slovenským čitateľom konečne predstavuje ako poviedkar a potvrdzuje svoju pozíciu najvplyvnejšieho a najzásadnejšieho hororového tvorcu v dejinách svetovej literatúry.
Ponorte sa do pavučín viktoriánskeho sveta hrôzy a zažijete nevídanú čitateľskú rozkoš uprostred zavýjania vlkov a trepotania netopierích krídel. Kniha je doplnená zasväteným doslovom Petra Uličného.
Keywords: anglická literatúra; poviedky; strašidelné príbehy