Záhady Horovho chrámu - Doherty, Paul anglický autor, pedagóg, lektor a historik 21. septembra 1946 (Motýľ, 2001)
Autor nás v tomto románe zaviedol do starobylého Egypta, do čias, keď vrcholí boj o moc a na trón by mala zasadnúť po prvý raz kráľovná - žena. Ako sa to známej Hatšepsovet podarilo a s akými prekážkami sa stretli jej prívrženci, sa dozviete na stranách tohto románu, ktorému nechýba detektívna zápletka, ako je to v Dohertyho dielach bežné.