Kráľovnin šašo - Gregoryová, Philippa anglická autorka 9. januára 1954 (Slovart, 2022)
Románová séria o Tudorovcoch pokračuje šiestym dielom. Židovské dievča Hannah na úteku pred inkvizíciou prichádza na anglický kráľovský dvor, kde ju s tajnou úlohou poslal Robert Dudley, gróf z Leicesteru, obľúbenec kráľovej nemanželskej dcéry Alžbety. Hannah má prezlečená za šaša sledovať princeznú Máriu, dedičku kráľovského trónu. Máriina sestra Alžbeta striehne na každý sestrin krok a túži po jej smrti. Hannah sa takto dostáva do zložitého nepriateľského vzťahu medzi súperiacimi dcérami Henricha VIII. a váha medzi náklonnosťou k Robertovi Dudleyovi a povinnosťami k svojej rodine.