Zbohom, Charleston 2/3 - Ripleyová, Alexandra americká autorka 8. januára 1934 - 10. januára 2004; Krčméry, Ivan (Bratislava Gemini, spol. s r.o., 1993)
Historicko-ľúbostný román. Bohatstvo získané manželstvom so Skyom otvára Garden cestu do sveta neobmedzených možností. V New Yorku sa predstavuje temperamentným tancom, ktorý sa stáva hitom sezóny. Mladomanželia odchádzajú do Paríža, Monte Carla - Garden oslavujú ako priekopníčku charlestonu. Stáva sa miláčikom parížskej smotánky. Sky je hazardným hráčom... A z pozadia ich život manipuluje Skyova matka Vicki, nevestina zákerná nepriateľka. Ani bohatstvo a spoločenský obdiv Garden nie sú zárukou jej šťastia. Naplno prepuknuté milionárske vášne Skya a neustála manipulácia jeho matky prispejú k rozpadu ich manželstva. Garden s raneným srdcom uniká s dcérou Helen do Charlestonu...
Keywords: Charleston; americká literatúra; historické romány; príbehy o láske; sfilmovaný príbeh