Mŕtvi neplačú - Gero, Barbora slovenská autorka krimi (Barbora Gero, 2022)
Historická detektívka MŔTVI NEPLAČÚ zavedie čitateľov do vianočnej Viedne v roku Pána 1868. Lesk a bieda metropoly monarchie skrýva spleť osudov a udalostí, ktoré sú tragickým obrazom ľudskej duše. Leopolda Sanitasa čaká náročný prípad. Brutálna vražda mladej ženy a nájdenie jej rozštvrtených údov ohromí celú Viedeň a dolapenie vraha nenechá na seba dlho čakať. Prípad sa však zamotáva nájdením ďalšej mŕtvoly. Je chytený vrah skutočným vinníkom? Podarí sa Leopoldovi vyšetriť brutálne vraždy žien? Dokáže zhodnotiť falošné dôkazy, ktoré sa mu podsúvajú? Nájde skutočného vraha alebo je všetko inak, ako sa zdá? Aj na tieto otázky dostanete odpoveď v piatom príbehu z radu historických detektívok.