Srnka - Kozmon, František slovenský autor krimi 1988 (Ikar, a.s, 2022)
Uplynul rok od tragických udalostí, ktoré otriasli oddelením bratislavskej kriminálky, no tím pod vedením majora Otčenáša zostáva naďalej nekompletný. V neľahkých časoch sa poručík Lukáš Líška ujme najnovšieho prípadu: v Bratislave vyčíňa vrah, ktorý si vyberá mladé a nezadané ženy. Nič netušiace obete čaká u nich doma, kde ich následne uväzní. Pred brutálnou vraždou ich na mieste, ktoré im malo byť útočiskom, vystaví peklu. Zanecháva po sebe stopy, ktoré napovedajú, že si ctí staré poľovnícke tradície. Považuje zavraždené ženy za korisť? Poručík Líška je v očiach svojho šéfa stále neskúseným zelenáčom. Na prípad má preto dohliadnuť najnovšia posila tímu, kapitán Filip Bernát. Ostrieľaný vyšetrovateľ kedysi na oddelení pracoval, po tragickej manželkinej smrti však dal výpoveď. Po návrate sa začínajú vynárať jeho staré hriechy. Rýchlo stráca dôveru mladého poručíka a spolu s ňou aj pevnú pôdu pod nohami. Zvládnu vyšetrovanie bez Wolfa?