Nový domov. 1. - Carrová, Robyn americká autorka 1951 (Ikar, a.s, 2012)
Melinda Monroeová, diplomovaná zdravotná sestra, chce po smrti milovaného manžela Marka od základu zmeniť svoj doterajší život. Odpovie na lákavý inzerát a ocitne sa vo Virgin River, mestečku uprostred divej kalifornskej prírody, pomenovanom podľa neďalekej rieky plnej rýb. Namiesto romantiky však nastúpi tvrdá realita. Po prvej noci v schátranom dome sa rozhodne pre návrat, lenže ráno na verande doktorovho domu objaví malý živý batôžtek. Zmysel pre povinnosť nedovolí Melinde opustiť mesto a postupne sa zoznamuje s jeho svojráznymi obyvateľmi. Najmä jeden z nich, bývalý vojak námornej pechoty a teraz majiteľ baru Jack, je jej zvlášť blízky. V jej srdci však stále zaberá miesto nebohý manžel a Mel stojí pred ďalším životným rozhodnutím. Na vlastnej koži sa presvedčí, že pred nešťastím a ľudskou zlobou niet úniku, ale ani pred rodiacou sa láskou...