Celý môj život - Woodová, Barbara americká autorka 30. januára 1947 (Remedium, 1999)
Románové príbehy majstrovskej rozprávačky Barbary Woodovej, patria k najhodnotnejším bestsellerom súčasnosti a prinášajú vzrušujúce dobrodružstvá odohrávajúce sa v rozličných končinách sveta. V románe Celý môj život prichádza autorka s napínavým moderným príbehom. Uvádza nás do prostredia americkej biotechnológie a alternatívnej liečby, ale je to exotickejšia cesta, ako kedykoľvek predtým.Charlotte Leeová má vážne problémy. Traja ľudia už zomreli, keď požili rastlinný liek vyrobený podľa dávnovekej čínskej receptúry v laboratóriach jej úspešnej biotechnologickej firmy. A nemožno vylúčiť ďalšie tragické prípady. Ten, kto má záujem škodiť, so znalosťou veci manipuluje s produktmi, do ktorých pridáva smrteľný jed. Aký má však na to dôvod a ako túto pohromu odvrátiť? Cez internet sa s ňou skontaktuje nepriateľský anonym. Vyzýva ju, aby sa priznala k tomu, čo nevykonala, lebo inak... Odteraz Charlotte s istotou vie, že je najohrozenejšou aktérkou v neľútostných pretekoch o ľudské životy. V zložitej situácii prichádza pomôcť priateľ z detstva, špičkový expert na bezpečnosť komplikovaných komputerových systémov. Bok po boku sa ocitnú vo fanatickej naháňačke, ktorá ju hlboko vťahuje do virtuálnej reality a ešte hlbšie do vlastnej minulosti. To, čo odhalí o vrahovi, o sebe, o svojej čínskej starej matke a zakladateľke firmy, navždy zmení jej život.Román Celý môj život je vrcholným dielom Barbary Woodovej a nezvyčajne pôsobivou rodinnou ságou, vypovedajúcou o kultúrnej identite, prisťahovalectve, vzťahoch medzi etnikami, ale aj o veľkých citoch, o láske a intrigách, ktoré autorka bravúrne okorenila zmesou najnovšej technológie a starého čínskeho ezoterického umenia.