Milenec - Studeničová, Marika slovenská autorka 18. mája 1964 (Príbehy z kabelky, 2012)
Najnovšia próza Mariky Studeničovej pôsobí natoľko autenticky, že ako sama so smiechom hovorí, už teraz sa červená pri stretnutí so svojimi čitateľkami. Novinárka Saša sa počas interview zoznámi s Róbertom Horským, manželom známej moderátorky erotickej relácie. Úspešný podnikateľ nezostáva nič dlžný svojej povesti donchuana a urputne sa snaží čerstvo rozvedenú štyridsiatničku očariť. Saša sa odrazu nevyzná sama v sebe – napriek zásadám a istému konzervativizmu zisťuje, že Róbert jej nie je ľahostajný. Podľahne šarmantnému zvodcovi? Takýto románik nevyhnutne zaváňa škandálom. Lenže – aj zrelá žena má právo na lásku. A aj na omyly.