Starec a more príbehov - Henn, Carsten Sebastian nemecký autor 29. októbra 1973 (Tatran, 2021)
Nádherný príbeh o ľuďoch, ktorí milujú knihy. Starý kníhkupec Carl už niekoľko desaťročí dennodenne kráča mestom s ruksakom na chrbte, aby doručil knihy ich budúcim majiteľom. Za tie roky neodmysliteľne patrí ku koloritu mesta, ľudia ho spoznávajú, no zároveň zostáva pre nich neviditeľný. Carlovi to vyhovuje, netúži po zmenách či prekvapeniach. Žije vo vlastnej bubline, kde sa reálny svet prelína s literárnym a skutoční ľudia s románovými postavami. Zmyslom jeho života sú každodenné roznášky a stretnutia so zákazníkmi.