Nevinná hra - Dahlová, Alex americko-nórska autorka kriminálnych románov 1982; Cinková, Lenka (Bratislava Slovenský spisovateľ, a.s., 2021)
Výnimočný psychologický triler od autorky bestselleru Chlapec pri dverách... Alex Dahl majstrovsky rozohrala známy scenár a dodala mu originálnu, až hrozivo reálnu podobu.
Guardian
Včera si dcére dovolila prespať u kamarátky.
Dnes máš na svedomí jej únos...
Fredrik a Elisa Blixovci žijú pokojný, predvídateľný, takmer až nudný život v malebnom nórskom mestečku Sandefjord. To sa však navždy zmení, keď ich sedemročná dcéra Lucia po noci strávenej u spolužiačky zmizne, akoby sa do zeme prepadla. Blixovci zažívajú tú najhoršiu nočnú moru, z ktorej niet úniku. Vyšetrovanie čoskoro ukáže, že únos dievčatka bol naplánovaný do najmenších detailov. V mysliach utrápených rodičov sa vynára množstvo znepokojivých otázok: Naozaj Luciu uniesla zločinecká sieť? Prečo si únoscovia vybrali práve ich dieťa? Je možné, že sa im chcel niekto pomstiť? Fredrik s Elisou postupne zisťujú, že ak chcú, aby sa im dcéra vrátila, dávno pochované tajomstvá z ich minulosti budú musieť opäť uzrieť svetlo sveta...
Keywords: nórska literatúra; kriminálne romány; severská krimi; psychotriler