Nasleduj ma - Zamari, Michaela pseudonym slovenskej autorky Michaely Zábojníkovej 1990; Dolce, Baja (Bratislava Baja Dolce, 2022)
Bohatý podnikateľ Jason poverí svojho brata nájsť niekoho, kto by mu spravoval siete vo virtuálnom svete, zatiaľ čo on sa plne sústredí na zlepšenie toho skutočného. Naopak, Lucia z virtuálnej reality uteká, aby zvládala aspoň skutočný svet. Počas úniku naprieč Talianskom jej pomaly dochádzajú financie, a ak niečo nevymyslí, bude sa musieť popasovať s návratom domov. Práve tam sa všetko jej trápenie začalo. Preto, keď si vypočuje cudzí rozhovor o práci snov, nezaváha ani na sekundu. Jasonov brat sa nemieni prehŕňať tisíckami životopisov, a keď mu príde do rany šikovná fotografka Lucia, rozhodne sa šetriť čas aj nervy. Aspoň tie svoje. Jason mal len jedinú podmienku. Aby túto lukratívnu pozíciu získal muž. Keď sa stretáva s Luciou, šľahá okolo seba blesky a robí všetko preto, aby ju čím skôr poslal tam, odkiaľ prišla. Ona sa však nevzdáva. Je ochotná strpieť aj náladového šéfa a s veľkým sebazaprením opäť vstúpiť do víru sociálnych sietí, len aby si túto prácu udržala. Najspontánnejšie veci predsa bývajú tie najlepšie a zmena plánov nakoniec prinesie do života Jasona a Lucie nový vietor. Pôjde však o hurikán ničiaci všetko, čoho sa dotkne, alebo o čerstvý vánok, ktorý vyčistí cestu novej úrode? Dve obľúbené slovenské autorky sa spojili, aby v jedinečnom príbehu premietli, že svet nie je iba čierno-biely, sociálne siete môžu byť peklom, ale zároveň spásou, a pre každú náročnú dušu existuje tá pravá polovička. V príbehu Nasleduj ma nájdete humor, lásku, vášeň, čarovné momenty a myšlienky, ktoré vám môžu zmeniť život tak ako autorkám a hlavným hrdinom. Chcete zažiť dobrodružstvo na jedinečnej ceste Srí Lankou, Indiou, Thajskom či Laosom? Tak nasledujte Lucku a Jasona za lepšími zajtrajškami.
Keywords: slovenská literatúra; spoločenské romány; príbehy o láske; sociálne siete; súčasná slovenská autorka