Problémový svet. 3. - Winters, Ben H. americký autor 14. júna 1976 (IKAR, a. s., 2016)
Už o 14 dní smrtiaci asteroid zasiahne planétu Zem a v Amerike vypukol chaos. Občania sa zabarikádovali v pivniciach, krytoch a supermarketoch. Peniaze sú bezcenné, balená voda má cenu zlata. Ľudia na celom svete sa pripravujú na koniec. Ale detektív Hank Palace musí ešte vyriešiť posledný prípad. Jeho milovanú sestru Nico naposledy videli v spoločnosti podozrivých radikálov vyzbrojených ťažkými zbraňami a pochybným plánom na záchranu ľudstva. Pátranie po Nico zavedie Hanka z Massachussets do Ohia, z opustených zoologických záhrad a reštaurácií s rýchlym občerstvením na opustenú policajnú stanicu, kde nájde dôkaz o surovom zločine. Čas sa kráti a Hank sleduje stopy, ktoré ho privedú k sérii otrasných odhalení. Tretia časť trilógie Posledný policajt s názvom Problémový svet predstavuje poslednú predapokalyptickú záhadu. Hank Palace hľadá odpovede na otázky, ktoré sa nesnažia zistiť len "kto to urobil", ale oveľa viac: Ako ďaleko by ste zašli, aby ste ochránili milovaného človeka? A ako by ste chceli stráviť svoje posledné dni na Zemi?