Dieťa zmierenia - Riversová, Francine americká autorka 1947 (Kumran, s.r.o, 2012)
Keď sa mladá študentka Dynah vracia večer do internátu, v parku univerzitného areálu prežije otrasnú udalosť. Jej doterajší život, naplnený rodičovskou láskou a oddanosťou Bohu, v ktorom všetko ide tak, ako si vysnívala, sa za niekoľko minút mení na hrôzu a plány do budúcnosti v pripravovanom manželskom zväzku sa rozsypú ako domček z kariet. Dynah nečakane veľa stráca, ale aj získava. Ako sa zachová mladá dievčina v ťažkej situácii, zmietaná medzi nátlakom okolia a rodiny na jednej strane a kresťanským presvedčením a jemným Božím hlasom na strane druhej, keď zistí, že čaká nechcené dieťa?