Slnečná sestra. 6. : Príbeh Electry - Rileyová, Lucinda írska autorka 16. februára 1965 - 11. júna 2021 prvé romány písala pod rodným menom Lucinda Edmondsová (Tatran, 2021)
Podľa ľudí, ktorí ju nepoznajú osobne, iba zo svetiel reflektorov a z obálok módnych časopisov, má Elektra D Apliese všetko, čo si môže od života priať: je jednou z najslávnejších topmodeliek sveta, je krásna, bohatá a slávna. No pod trblietavou pozlátkou sa skrýva mladá žena, vyčerpaná tlakom a hektikou života, ktorý vedie. Jej krehkou duševnou rovnováhou otrasie smrť tatka Slaného, záhadného miliardára, ktorý si z rozličných kútov sveta ešte ako bábätká adoptoval šesť dcér a vychoval ich v honosnom sídle na brehu Ženevského jazera. Elektra je najmladšia z nich. Po tejto zničujúcej správe hľadá čoraz častejšie útechu v alkohole a drogách. Zájde to tak ďaleko, že ľudia okolo nej sa začnú vážne obávať o jej zdravie. Jedného dňa dostane list od neznámej osoby, ktorá tvrdí, že je jej stará mama... Niť Elektrinho života sa prepletá s osudom inej ženy - v roku 1939 opustí Cecily Huntley-Morganová New York a vydáva sa do Kene, aby si tam liečila zlomené srdce. Ubytuje sa u krstnej matky, členky britskej komunity Šťastné údolie, známej tým, že si užíva zábavu a večierky na brehu nádherného jazera Naivasha. Cecily sa zoznámi so starým mládencom Billom Forsythom, chovateľom dobytka, ktorý udržiava blízky vzťah s hrdým domorodým kmeňom Masajov. Po šokujúcom odhalení a v obavách z blížiacej sa vojny nemá Cecily veľmi na výber. Súhlasí s Billovým návrhom, presťahuje sa do údolia Wanjohi a ocitne sa v izolácii, odlúčená od ľudí. Žije osamotene až do dňa, kým v lese neďaleko svojho domu nenájde odložené malé dieťa. Slnečná sestra, šiesta časť zo série výpravných a mimoriadne úspešných kníh Lucindy Rileyovej, nás zavedie z hektického Manhattanu na šíre africké planiny a cez prizmu Elektriných osudov v srdci africkej prírody a pohnutých kenských dejín nám sprostredkovane pomôže objaviť samých seba.