Podlé úmysly - Brownová, Sandra americká autorka 12. marca 1948 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2021)
Populárna autorka bestsellerov Sandra Brown vo svojich knihách vynikajúcim spôsobom spája napätie s romantikou. O tom, že je skutočnou kráľovnou žánru romantických trilerov, vás presvedčí aj román Podlé úmysly. Strhujúci dej nabitý prekvapivými zvratmi, príťažlivé postavy a šokujúce rozuzlenie sú zárukou skvelého čitateľského zážitku. Emory Charbonneauová, mladá pediatrička a nadšená bežkyňa, sa rozhodne stráviť víkend v horách. Sama, bez manžela Jeffa, s ktorým sa pred odchodom nepekne pohádala. Keďže to medzi nimi v poslednom čase škrípe, potrebuje si vyčistiť hlavu a sústrediť sa na prípravu na svoj piaty maratón. Bežecká trasa cez vysokohorský terén nie je jednoduchá, no Emory je skúsená športovkyňa a má výbornú kondíciu. Odrazu sa však preberie s príšernou bolesťou hlavy v zrube neznámeho muža. Nechce jej prezradiť svoje meno, ale tvrdí, že ju našiel ležať na horskom chodníku v bezvedomí a so zakrvavenou hlavou. Kto je tajomný neznámy a prečo neodviezol Emory do nemocnice? Bol jej pád nehoda, alebo sa v lese skrýval niekto s podlým úmyslom? Ak bol útočníkom ten záhadný muž, mladá žena nechápe, prečo nedokonal svoje dielo. Alebo sa ju pokúsil zabiť niekto iný, niekto, koho dobre pozná? Komu vlastne môže Emory dôverovať?