Čo sa stalo v Dome anjelov - Gergelyová, Marta (Koruna s.r.o, 2014)
Niekto si hľadá predkov v ďalekej cudzine, iný sa priamo v rodnom meste dozvedá zdrvujúcu pravdu o vlastnom pôvode. Za akých okolností stretáva starnúci a práve nezamestnaný Američan Bob Ryan mladú nadanú Slovenku Alžbetu Kováčovú a múzami nepobozkanú Maeve Geraghtyovú, bankovú úradníčku, ktorá sa zaoberá aj skúmaním rodokmeňov? A kto je zelenooká Serafína, tá zvláštna, divá kráska uväznená v Dome anjelov, bývalej zemianskej kúrii obkolesenej tajuplným parkom? Čo priťahuje samoľúbu šéfku Domu anjelov Evelínu Révayovú k voňavému jazmínu rastúcemu v skrytom zákutí parku? O tom rozpráva nezvyčajný príbeh o láske, vášni, nenaplnených túžbach a nevyspytateľnosti ľudskej identity.