Hrobka : 2. - Mossová, Kate anglická autorka 20. 10. 1961 (Ikar, 2008)
Prvé dejstvo, október 1891 Sedemnásťročná Leónie Vernierová uteká s bratom Anatolom pred hroziacim nebezpečenstvom z rušných ulíc Paríža. Úkryt nachádza na panstve Domaine de la Cade, neďaleko stredovekého mesta Carcassonne. Úkryt áno, pokoj nie. Pod idylickým povrchom Domaine de la Cade, uprostred čarokrásnej prírody francúzskeho juhu, totiž prebývajú zlovestné sily. V prastarej vizigótskej hrobke na nevinnú Leónie čaká niečo... čo sa chce vyslobodiť... ovládnuť ľudské duše... preliať ľudskú krv. Kľúčom k záhade je balíček tarotových kariet, ktorý si pamätá všetky príbehy ľudstva. Druhé dejstvo, október 2007 Mladá Američanka Meredith Martinová prichádza do Francúzska, aby si tu splnila dva životné sny. Jedným je napísať knihu o Claudovi Debussym a odhaliť málo známe stránky jeho života. Druhým je nájsť korene svojej kliatbami prenasledovanej rodiny. Meredith vstupuje do hotela Domaine de la Cade a jej prítomnosť rozruší duchov minulosti. Vyzbrojená notovým zápisom tajomnej melódie a starou fotografiou neznámeho vojaka začína svoje pátranie. Netuší, že jej je súdené uzavrieť príbeh tragickej lásky, ktorý sa začal dávno pred jej narodením.