Leto pri jazere - Hunterová, Denise americká autorka 2. decembra 1968; Launerová, Lucia (Jezersko i527.net, 2022)
Toto leto vás do hostinca Bluebell priláka stratený dopis, nová láska a staré tajomstvá.
Mladá hostinská z mesta pri jazere v Severnej Karolíne sa zamiluje do samotárskeho autora románov. V prvom dieli romance o Hostinci Bluebell sa pripomína minulosť a vynárajú sa staré tajomstvá.

Molly Bennettová a jej súrodenci sa po tragickej smrti rodičov zomknú, aby naplnili ich sen o premene rodného historického domu v meste Bluebell v Severnej Karolíne na hostinec. Jej pobyt v meste má byť len dočasný – najviac tri roky. Plánom je hostinec neskôr predať, aby sa Molly mohla vrátiť k vlastným snom.

Adam Bradford (alias autor bestsellerov Nathaniel Quinn) je samotársky spisovateľ, ktorý prežíva dosť vážnu spisovateľskú krízu. S blížiacim sa termínom odovzdania knihy sa zo zúfalej snahy nájsť inšpiráciu vydáva na cestu do dejiska svojho nového románu – mesta pri jazere. Tam stretáva svoju múzu, mladú hostinskú, ktorá je platonicky zamilovaná do jeho alter ega.

Molly a Adam sa okamžite spriatelia. Keď Molly nájde v múre hostinca dávno stratený list, spolu s Adamom sa rozhodnú nájsť nešťastných milencov a sprostredkovať im zaslúžené rozuzlenie ich príbehu. Adam má však vlastné tajomstvá, ktoré ešte nie je pripravený odhaliť. Minulosť ich doženie, pravda vyjde najavo a Molly s Adamom sa budú musieť rozhodnúť, či je ich láska hodná dôvery.
Keywords: Hostinec Bluebell; americká literatúra; spoločenské romány; dobrodružné romány; príbehy o láske; romance