Závan z hôr 2. - Hunterová, Denise americká autorka 2. decembra 1968; Launerová, Lucia (Jezersko i527.net, 2023)
V dojímavom druhom pokračovaní knižnej série o Hostinci Bluebell sa odmietnutá nevesta zamiluje počas romantického pobytu v horách do utrápeného hostinského. Vychádzajúca hollywoodska hviezda Mia Emersonová hľadá bezpečné útočište po verejnom rozchode a vypuknutí škandálu celebrít. Nájde ho v jazernom mestečku Bluebell v Severnej Karolíne – v destinácii svojej zrušenej svadobnej cesty. Jej jediným zámerom je ukryť sa pred zrakmi ľudí a počkať, kým škandál prehrmí.

Krátko po príchode do Hostinca Bluebell stretáva Leviho Bennetta, ktorý spravuje hostinec spolu so svojimi dvoma mladšími sestrami. Vzájomná príťažlivosť ich povzbudí k dôvere, Mia sa spoľahne na Leviho, že nevyzradí médiám, kde sa nachádza a on sa jej zverí s tajomstvom, ktoré neprezradil ani svojim sestrám – že hostinec je v neistej finančnej situácii.

Keď objavia starý zápisník, v ktorom sa píše o vzácnom diamantovom náhrdelníku ukrytom v hostinci, začnú po ňom pátrať s túžbou nájsť stratené dedičstvo. Zaskočia ich však pocity, ktoré v sebe bezpečne uzamkli. Musia sa rozhodnúť, či je ich láska priveľkým riskom, alebo sa stane ich pokladom.
Keywords: Hostinec Bluebell; americká literatúra; spoločenské romány; dobrodružné romány; príbehy o láske; romance