Morská panna. 6. - Läckbergová, Camilla švédska autorka 30. augusta 1974 (Slovart s.r.o, 2013)
Vo Fjällbacke bez stopy zmizol muž. Hoci Patrik Hedström a jeho policajní kolegovia sú v stopercentnom nasadení, nedarí sa im zistiť, či je živý, alebo mŕtvy. Po troch mesiacoch ho nájdu zavraždeného, zamrznutého v ľade. Keď vysvitne, že jeden z mužových priateľov, spisovateľ Christian Thydell, dostáva viac ako rok anonymné výhražné listy, situácia sa ešte väčšmi skomplikuje. Ktosi ho totiž veľmi nenávidí a udalosti nasvedčujú tomu, že ide o človeka, ktorý nezaváha pred uskutočnením vyhrážok. Polícia rýchlo pochopí, že vražda a anonymné listy spolu súvisia a všetky stopy vedú do minulosti.