Diablova cesta 1/4 - Bryndza, Robert anglický autor krimi, žijúci na Slovensku 15. januára 1979; Gális, Vladislav 1973- (Bratislava Grada Slovakia s.r.o. - Cosmopolis, 2023)
Vyšetrovanie zmiznutia malého chlapca zavedie detektívnu agentúru Kate Marshallovej a Tristana Harpera na nečakanú cestu.
Neopatrnosť pri každodennom rannom plávaní privedie Kate Marshallovú až do nemocnice, kde sa stretne s Jean Julingsovou. Tá jej rozpovie srdcervúci príbeh o tom, ako sa pred jedenástimi rokmi počas stanovačky na mieste zvanom Diablova cesta stratil jej trojročný vnuk Charlie.
Kate, ešte otrasená z toho, že sa takmer utopila, súhlasí, že sa s Tristanom Harperom prípadu ujmú a pokúsia sa zistiť, čo sa vtedy mohlo stať. Keď sa Katina a Tristanova detektívna agentúra začne udalosťami tej osudnej noci zaoberať, zistia, že Jean má problematickú minulosť a navyše im nehovorí tak celkom pravdu. Čo sa vtedy na Diablovej ceste uprostred vresovísk a močarísk stalo? Uniesli Charlieho? Alebo spadol do rieky, ktorá mizne v Diablovej rokline?
Keď Kate a Tristan zistia, že sociálna pracovníčka, ktorá sa vtedy o Jean a jej dcéru Becky zaujímala, bola nájdená brutálne zavraždená krátko po Charlieho zmiznutí, budú musieť prehodnotiť všetko, čo si dovtedy o prípade mysleli...
Keywords: Kate Marshallová; anglická literatúra; kriminálne romány