Dedička plantáží. 1. - Carrington, Ashley nemecký autor, vlastným menom Rainer Maria Schröder 3. januára 1951 (NOXI s.r.o, 2008)
Valéria Fulhamová vyrastá šťastne a bezstarostne v bohatej anglickej rodine. Keď má 18 rokov, jej život sa náhle zmení vďaka záhadnému listu z Ameriky. Teraz musia vyjsť s pravdou von aj jej rodičia a priznať sa, že sú iba jej náhradnými rodičmi. Valériin skutočný otec sa volá Henry Duvall a žije v Amerike. Nedávno ťažko ochorel a pred smrťou by chcel svoju dcéru vidieť a odkázať jej svoj majetok Cotton Fields, usadlosť a rozľahlé bavlníkové plantáže. Valéria sa dozvedá, že jej matka bola čierna otrokyňa, do ktorej sa mladý Duvall vášnivo zamiloval, a aby dcérku ochránil pred krutým osudom nemanželského dieťata, dal ju na výchovu priateľom do Anglicka. Po smrti svojej milenky bol donútený sa oženiť, ale v manželstve nikdy nebol šťastný.. Valéria sa vydává za otcom na dobrodružnú plavbu do Ameriky. Netuší, že se má stať obeťou zákerného plánu Duvallovej rodiny, ktorá poverila surového lovca otrokov, aby votrelkyňu odstránil. Valéria sa na lodi zamiluje do šarmantného kapitána Matthewa Mevilla, ale svojmu osudu neunikne. Najatému vrahovi sa podarí dievčinu uniesť a predať ju do otroctva...