Návrat na Cotton Fields 6. - Carrington, Ashley nemecký autor, vlastným menom Rainer Maria Schröder 3. januára 1951; Halamiček, Rastislav; Zaťko, Ján (Bratislava NOXI s.r.o., 2010)
Valerie nemá pokoj a pohodu. Nenávistný, krutý nevlastný brat Stephen prepadne jej dom, zapáli plantáže a utýra Valerie a jej otrokov. Skoro umierajúcu Valerie odvezie Kendrik do svojho domu v New Orleanse. Kapitán Meliville sa v tejto dobe vrhá do vojny Juhu proti Severu, lebo sa snaží prekonať bolesť z rozchodu s Valerie. Nezáleží mu na živote, bezhlavo riskuje a pri pokuse o prelomenie námornej blokády je zajatý a odsúdený na smrť. Valerie sa medzitým dozvie skutočnú pravdu o pozadí jeho nevery, ale zdá sa, že ich šťastie je už navždy stratené. Jediný človek, ktorý ho môže zachrániť, je Kendrik. A Valerie ponúka vysokú cenu - ak sa právnik Matthewho prípadu ujme, je ochotná splniť jeho staré prianie a stať sa jeho ženou.
Keywords: Valerie; nemecká literatúra; historické romány; romance -- Juh proti Severu