Kult 2/2 - Läckbergová, Camilla švédska autorka 30. augusta 1974; Fexeus, Henrik švédsky mentalista, autor a televízny moderátor 29. septembra 1971; Bratová, Mária (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2023)
Ďalší bestseller Läckbergovej a Fexeusa. Pokračovanie krimisérie s Minou Dabiriovou a Vincentom Walderom. Zo štokholmskej škôlky zmizne päťročný Ossian. Polícia krátko nato odhalí súvislosť so staršími únosmi detí, ktoré sa, žiaľ, skončili tragicky. Prípadu sa ujíma Mina Dabiriová a jej kolegovia. Rýchlo pochopia, že majú do činenia so životu nebezpečnými silami. Navyše všetko nasvedčuje tomu, že treba očakávať ďalšie únosy. Mina sa prvý raz po dramatických udalostiach spred dvoch rokov opäť kontaktuje s mentalistom Vincentom Walderom. Čas však neúprosne beží a šialený páchateľ ohrozuje tých najbezbrannejších - deti.
Keywords: Mina Dabiriová a Vincent Walder; švédska literatúra; kriminálne romány; severská krimi