Nulák - Gibson, William americko-kanadský autor 17. marca 1948 (Slovart spol. s r.o, 2022)
Pokračovanie série, ktorá zmenila dejiny vedeckej fantastiky! Nájomný samuraj, kunsthistorička zameraná na moderné umenie 20. storočia a mladý neskúsený Bobby Newmark, ktorý sníva o tom, že sa stane slávnym hackerom prezývaným Nulák, sa veľmi nezvyčajným spôsobom pohybujú po podivných cestách od Sonorskej púšte cez parížske predmestia po tajomné objekty na obežnej dráhe, až sa napokon každý po svojom stretnú so skupinou elektronických bohov, ktorí sa odrazu zjavili v kyberpriestore a riadia všetko od umeleckých diel cez biologické úpravy detí až po zmeny vo svetovej ekonomike.