Mona Lisa na plné gule - Gibson, William americko-kanadský autor 17. marca 1948 (Slovart spol. s r.o, 2023)
Mladá a neveľmi sofistikovaná prostitútka pomenovaná podľa slávneho obrazu sa ocitne v čudnej zložitej hre s hviezdou Sense/Netu Angie Mitchellovou, jej bývalým milencom Bobbym Newmarkom prezývaným Nulák (v tom čase v kóme), jeho bývalou milenkou „žiletkovou Molly", panoptikom bojových robotov z dielne pološialeného moderného umelca a dcérou mafiánskeho bossa, ktorá musela pre čistky v Jakuze opustiť Japonsko. Tá sa neskôr vyberie vlastnou cestou k Nulákovmu virtuálnemu svetu, v ktorom je človek chránený aj pred matrixom a žije večne - samozrejme, pokým partia z kriminálneho polosveta ochráni Nulákovo nevládne telo... Záverečný diel voľnej matrixovej trilógie.