Úsvit nad panstvom Emberwilde - Laddová, Sarah E. americká autorka 1978-; Gergelyová, Marta 1966- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2023)
Isabel Crestonová si nikdy nedovolila snívať o láske, no osud mal s ňou iné plány...
Druhá časť očarujúcej regentskej trilógie Poklady Surrey z pera Sarah E. Laddovej vás zavedie na majestátne panstvo Emberwilde Hall, do tajuplného lesa i do záhadného útulku pre nájdencov na začiatku devätnásteho storočia.
Isabel Crestonová vedie skromný život v škole vo Fellsworthe v presvedčení, že z nej bude guvernantka, no osud rozhodne inak. Keď po ňu príde príťažlivý neznámy, istý pán Bradford, a odvedie ju na panstvo jej tety a strýka, Isabel spozná temnú stránku privilegovaného života, plného úkladov a intríg.
Hneď po jej príchode sa začnú v labyrinte starých múrov panstva i v neďalekom lese diať čudné veci. Ba čo viac, z jej tety sa vykľuje panovačná žena. Nevedno prečo zanevrela na miestneho súdneho úradníka pána Gallowaya, ktorý v Isabel vzbudí sympatie. Lenže v jej blízkosti sa neustále zdržiava aj pán Bradford, správca útulku pre nájdencov a očividný spojenec jej tety. Keď z ničoho nič nástojčivo požiada Isabel, aby sa zaňho vydala, zaplaví ju panika. Prečo ju nútia do sobáša s niekým, koho takmer nepozná, a aké je skutočné spojenie medzi pánom Bradfordom a jej tetou? A napokon – čo pre Isabel znamená pán Galloway a kto je vlastne ona sama?
Keywords: Poklady Surrey; americká literatúra; historické romány; ľúbostné romány; romance