Výnimočná - Gillerová, Katarína slovenská autorka 27. marca 1958 (Slovenský spisovateľ, 2022)
Katarína Gillerová je obľúbená slovenská autorka, ktorá má na svojom konte už dvadsaťjeden kníh. Jej najnovší román opäť ponúka pútavý dej s prekvapujúcimi zvratmi a témy, ktoré chytia za srdce každú ženu. Nesmierny obdiv, ktorý pätnásťročná modelka Diana pociťuje k fotografovi Alanovi, jej pomáha prekonať bolesť spôsobenú otcovým odchodom od rodiny. Ich vzťah neskôr prerastie do vášnivej lásky. Napriek tomu, že Alan sa nechce viazať, Diana dosiahne, že začnú spolu žiť a narodí sa im dcérka. Alan si vo vzťahu kladie tvrdé podmienky, no mladá žena sa cíti šťastná a je ochotná splniť milovanému mužovi každé jeho želanie. Po čase do ich života zasiahne tragická nehoda v otcovej novej rodine a Diana sa ocitne pred životnou výzvou: zabudnúť na nenávisť a pomôcť tým, čo to potrebujú. Nie vždy sa jej však dostáva zaslúženého uznania. Sklamaná Diana sa preto rozhodne odísť a pátrať v rodinnej histórii spred desaťročí. Vďaka tomu na povrch vyplávajú nielen šokujúce udalosti v jej vlastnej rodine, ale aj príbehy ľudí, ktorých chamtivosť a nešťastie viedli na začiatku 20. storočia ku kriminálnym činom nebývalého rozsahu.