Polnočná knižnica - Haig, Matt anglický autor 3. júla 1975 (Ikar, a.s, 2021)
Nora má tridsaťpäť a život plný premárnených príležitostí. Cíti, že všetkých sklamala. Otca, pretože sa nestala úspešnou plavkyňou; brata Joea, keď sa rozhodla opustiť čoraz populárnejšiu hudobnú skupinu a tiež snúbenca, s ktorým sa rozišla dva dni pred sobášom. V depresii, pohltená ľútosťou a pocitmi viny sa rozhodne spáchať samovraždu. Ocitá sa však v akomsi medzisvete zvanom Polnočná knižnica. Knihy tu nie sú obyčajné – každá predstavuje inú verziu Norinho života, ak by sa kedysi rozhodla inak. Dostáva možnosť prežiť jednotlivé príbehy a napraviť minulé chyby. No pátranie po dokonalej alternatíve má vždy nejaké „ale“ a Nore sa nedarí získať všetko, čo by chcela. Čas sa kráti a kým sa knižnica medzi životom a smrťou nadobro rozpadne, musí vybrať. Rezignuje alebo sa vráti do pôvodného života a pokúsi sa veci napraviť?