Pomocníčka 1. - McFaddenová, Freida americká autorka 1.5.1980; Šturcelová, Martina (Bratislava Motýľ s.r.o., 2023)
"Vitajte v mojej rodine," povie Nina Winchesterová a podá mi svoju elegantnú ruku s dokonalou manikúrou. Zdvorilo sa usmejem a poobzerám sa po mramorovej chodbe. Táto práca je mojou poslednou šancou na nový začiatok. Môžem sa tváriť, že som niekto iný. Čoskoro však pochopím, že Winchesterovci majú oveľa nebezpečnejšie tajomstvá než ja...

Každý deň im upratujem nádherný dom odhora až dolu. Chodievam po ich dcéru do školy. A varím chutné jedlá pre celú rodinu. Potom jedávam sama v maličkej izbe v podkroví.
Usilujem sa ignorovať neporiadok, ktorý Nina dookola vytvára, len aby ma mohla sledovať, ako ho upratujem. Aj jej klamstvá o vlastnej dcére či rastúce trápenie jej manžela Andrewa. Lenže pri pohľade do jeho nádherných hnedých očí plných bolesti je ťažké nesnívať, aké by bolo viesť rovnaký život ako Nina. S obrovským šatníkom, luxusným autom, dokonalým manželom.

Iba jediný raz si vyskúšam jedny z Nininých snehobielych šiat, aby som zistila, aké to je. Nina na to však príde...a keď zistím, že dvere mojej izby sa dajú zamknúť iba zvonku, je už neskoro.

Napriek tomu sa upokojujem, že Winchesterovci netušia, kto v skutočnosti som.

Nevedia, čoho som schopná...
Keywords: Pomocníčka; americká literatúra; spoločenské romány; triler; sfilmovaný príbeh