Posledná žena z rodu Moonovcov - Davisová, Barbara americká autorka 28. júna 1961 (Aurora, 2021)
Otočila sa chrbtom rodinnému dedičstvu. Teraz musí nájsť spôsob, ako ho zachrániť. Lizzy Moonová nikdy nestála o Mesačnú farmu. Deväť generácií nadaných liečiteliek zveľaďovalo pôdu, ktorú ona pred ôsmimi rokmi opustila. Zaumienila si, že odíde čo najďalej, aby sa vyhla klebetám o zvláštnom dedičstve svojej rodiny. Keď však zomrie jej milovaná stará mama Althea, Lizzy sa musí vrátiť a postaviť sa čelom tragédii, ktorá stále visí nad vysychajúcimi levanduľovými poľami – nevyriešená vražda dvoch mladých dievčat a kruté obvinenie, ktoré prenasledovalo Altheu až do smrti. Lizzy spočiatku chce rýchlo predať farmu a vrátiť sa k svojmu životu v New Yorku. No potom objaví Knihu spomínania, ktorú jej zanechala Althea, aby jej pomohla prijať vlastný výnimočný dar. Keď sa stretne s Andrewom Greysonom, jedným z mála ľudí v meste, ktorí od začiatku verili v Altheinu nevinu, Lizzy sa napokon rozhodne, že meno starej mamy očistí. Ak to však chce dosiahnuť, bude sa musieť rozhodnúť, či prijme rodinné dedičstvo a bude kráčať v šľapajach svojich predchodkýň. Barbara Davisová prináša vo svojom očarujúcom príbehu kombináciu magického realizmu a tajomnej detektívky. Čiastočne rodinná sága a čiastočne milostný príbeh rozpráva o viere, uzdravení, strachu, sile, odvahe, odpustení, ale hlavne o láske vo všetkých jej pozitívnych aj negatívnych podobách.