Jablká nepadajú ďaleko - Moriartyová, Liane austrálska autorka 15. novembra 1966 (Ikar, a.s, 2023)
Jablko nepadá ďaleko od stromu. Na staré krivdy sa nezabúda. Všetci v meste poznajú Delaneyovcov, úspešnú rodinu tenistov, v ktorej sa raketa dedí z pokolenia na pokolenie. Stan a Joy sa spoznali vďaka tenisu a odvtedy to medzi nimi len iskrilo. Po päťdesiatich rokoch manželstva sa však aj posledná iskra kamsi vytratila, a keď predajú spoločne vybudovanú tenisovú akadémiu, neostane nič, čo by ich spájalo. Samozrejme, okrem štyroch detí a nádeje na vnúčatá. Potom im raz v noci zaklope na dvere neznáme zakrvavené dievča. Predstaví sa ako Savannah a prosí o záchranu pred násilným partnerom. Delaneyovci neváhajú a dobrosrdečne prijmú mladú ženu pod svoju strechu. Onedlho však Joy zmizne a aj po Savannah akoby sa zľahla zem. Jediným podozrivým je Stan, a hoci odmieta vinu, vie viac, ako priznáva. Čo sa naozaj stalo? Kam zmizla mama a ako to súvisí so záhadnou neznámou? Neistota a pochybnosti postavia súrodencov proti sebe a nútia ich prehodnotiť rodinnú minulosť v novom svetle. Inak sa nikdy nedozvedia pravdu.