V mori žijú krokodíly - Geda, Fabio taliansky autor 1. marca 1972 (Ikar, a.s, 2011)
Ak sa narodíš v Afganistane v nesprávnom čase na nesprávnom mieste, môže sa stať, že hoci si len dieťa malé ako kozľa a jeden z najlepších hráčov v hre buzul-bazi, ktosi si nárokuje na tvoj život. Tvoj otec zomrel, keď pracoval pre bohatého majiteľa. Náklad kamióna, ktorý šoféroval, sa strati a ty by si mal byť „odškodné“. Preto keď zabúchajú na dvere, utekáš sa schovať. Ale časom si priveľký, aby si sa zmestil do diery, ktorú vykopala tvoja mama. Jedného dňa ti preto povie, že musíte odcestovať. Odprevadí ťa do Pakistanu, pohladí ti vlasy, ty jej sľúbiš, že sa staneš slušným človekom, a nechá ťa samého.